Forum Sitemizi Ziyaret Edebilirsiniz !

4 Ocak 2008 Cuma

Hyundai 200 milyon dolarlık Tuscon`u ile Türkiye`de iddialı

Hyundai "nin Sanfa Fe modelinin bir alt sınıfında konumladığı Tucson modeli 2008 model yılı ile birlikte gövde rengi tamponlarla sunuluyor. Markanın SUV -C sınıfındaki ilk aracı olan Tucson ismini, Santa Fe modelinde olduğu gibi Kuzey Amerika "nın Arizona eyaletindeki bir kentten almakta. Araç, kaslı ve sportif görünümüyle dikkatleri çekiyor. Sade ancak modern çizgilere sahip olan Tucson , tamamiyle tüketicinin hayat tarzı göz önünde bulundurularak geliştirilmiş.
Hyundai "yi, Avrupa ve Türkiye "nin en hızlı büyüyen segmentlerinden birinde temsil eden Tucson , Hyundai "nin Elantra binek otomobili platformu üzerine geliştirildi. Santa Fe "nin yakaladığı başarı sayesinde hazırlanan Tucson , 200 milyon doların üzerinde yapılan yatırımla 25 aylık bir sürede tamamlandı . Tucson , Hyundai "nin Avrupa ve Türkiye "deki ürün yelpazesinin genişlemesi açısından büyük bir önem taşıyor. Hyundai Assan yetkilileri model hakkında şunları söylüyor: "Türkiye "de 25 ile 40 yaş arasında bulunan genç, dinamik, sportif ve farklı olmak isteyen tüketiciyi hedefleyen Tucson , yoğun şehir trafiğinde ihtiyaç duyulan pratik kullanım ve konforun yanı sıra hafta sonu kaçamaklarında arazi performansına önem verenlere hitap ediyor. Atletik yapısının yanında geniş, konforlu ve fonksiyonel bir kabine sahip olan Tucson , zengin donanım seviyesi ve uygun fiyata yüksek kalite sunmak gibi Hyundai "nin geleneksel özelliklerini de bünyesinde barındırıyor."
Özel kabin içi tasarım
Tucson "un dış görünümü daha büyük SUV araçları tercih eden müşterilerin zevkleriyle şehir içi kullanıma uygun olan stil bir araya getirildi. Buna ek olarak görünüm, yerden yükseklik, jant tasarımları ve SUV kullanıcılarının tercih ettiği kaslı imaja da önem verilmiş. Hyundai kabin içi tasarımını uygularken, bu sınıfı tercih eden tüketicilerin büyük çoğunluğunun 1"den fazla çocuk sahibi olduğunu göz önünde bulundurmuş. Sonuç olarak çoğu station wagon otomobilin veya çok amaçlı MPV "nin esnek yapısını geride bırakan bir kabin içi tasarım oluşturulmuş. Aracın 325 litrelik bagaj hacmi, koltuklar katlandıktan sonra 805 litreye çıkıyor. Tucson "un en çok dikkat çeken özelliklerinin başında MP3 çalar bulunan radyo, CD ve kasetçalarlı kombo müzik sistemi geliyor. Aktif güvenlik unsurları arasında ABS , elektronik fren gücü dağılımı EBD ve elektronik çekiş kontrolü TCS bulunuyor.
Hyundai , Tucson "dan ilk 9 ayda 583 adet sattı . Halen 2.0 lt dizel motor ve otomatik şanzıman seçeneğiyle showroomlarda satılan araçta yaklaşık 8 bin 500 YTL indirim fırsatı bulunuyor. Aracın fiyatı peşin alımda 69.3 bin YTL "ye kadar indi.

Hiç yorum yok: